BANKING PREVIOUS YEAR
QUESTION ON GENERAL AWARENESS
1. Who was the Prime Minister of Britain when India got
Independence?
a) Harold Wilson
b) Lloyd George
c) Chamberlain
d) Clement Atlee
Ans : D
2. The Acharya who established “matths†in all the four corners of India
a) Ramanuja
b) Sankara
c) Madhava
d) Vallabha
Ans : B
3. Sir C.V.Raman was the first Nobel Laureate in Physics
from the Indian Sub-continent.Who was the second?
a)Dr.A.P.J.Abdul Kalam
b) Dr.S.S.Bhatnagar
c) Dr.Hargovind KhoranaÂ
d)Prof.Abdus Salam of Pakistan
Ans : D
4. Free India’s First Education Minister was
a)M.C. Chagla
b) Maulana Kalam Azad
c) Rafi Ahmed Kidwai  Â
d) N.G.Ayyangar
Ans : B
5. Who was the first Viceroy of India ?
a)Lord Clive
b)Lord Warren Hastings
c)Lord Canning
d)Lord Cornwallis
Ans : C
6. The servants of India society was founded by
a)Blavatsky & Olcott,1866
b)Gopalkrishna Gokhale,1905
c)M.G.Ranade,1867
d)Sir S.A.Khan,1920
Ans : B
7. Under whose Vice Royalty was Tipu Sultan Defeated
a)Lord Cornwallis
b)Lord Wellesley
c)Lord Hastings
d)Lord Canning
Ans : B
8. The hundred sons of Dhritarashtra had one sister.What
was her name?      Â
a) Duhsala
b) Trishala
c) Kunti
d) Madri  Â
Ans : A
9. In Indian Mythology , who was the wife of Kubera?   Â
   Â
a) Rambha
b)Menaka
c) Urvasi
d) LakshmiÂ
Ans : A
10. Which country was expelled from U.N. in 1992?     Â
Â
a) Czechoslovakia
b) Yugoslovia
c) Iraq
d) Switzerland Â
Ans : B
11. Who compiled the Adi Granth?      Â
a) Guru Nanak
b) Guru Har Rai
c) Guru Arjun Dev
d) Guru Teg Bahadur
Ans : C
nice question
ReplyDeletewww.Bankpo.questionpaper.net . Bankpo.questionpaper - Bank PO ...
ReplyDeletewww.webstatsdomain.com/domains/bankpo.questionpaper.net/Bank PO Exam Question Papers Bank PO Solved Question Papers ... is a list of the domains that rank on the same keywords as the current domain in the ...
Source for Bank PO Question Papers: How to overcome this test
education.myfreearticlecentral.com/ArticleSource_40251_Ban...Source for Bank PO Question Papers: How to overcome this test. ... Article Title: Bank PO Question Papers: How to overcome this test. Author: Shefali Category: ...
BANK PO EXAM BOOKBANK PO TEST PAPERS ... - Find PDF Books
findpdf.net/.../bank-po-exam-book-bank-po-test-papers-free-d...Download free books online: share with friends any PDF ebook on bank po exam book, read ... Search eBooks / documents / manuals (enter keywords): ... PR Log - Bank PO Question Papers: How to overcome this test ... jipmer enterance ...
Bank PO Exam Question Papers - Bank PO exam 2013
www.bankpoexam.org/BankPOExamQuestionPapers.htmlBank PO exam preparations take lots of hard work and dedication in order to ... that is available on internet in the form of bank po exam question papers with ... One can search the net with keyword bank po exam question papers pdf free ...
Bank PO - Probationary Officers Exam Online Practice Test | Online ...
www.wisdom24x7.com › Recruitment Exam › Bank ExamsBank PO previous year questions are added along with clear explanation (wherever necessary) / Bank PO solved answers / Bank PO solved question papers ...
[PDF]
Corporation Bank PO Exam 2011- Reasoning Ability Question Paper
images.jagran.com/.../corporation-bank-po-exam-2011-reason...File Format: PDF/Adobe Acrobat - Quick View
Corporation Bank PO Exam 2011- Reasoning Ability Question Paper. 2. 1. ... (B) Sharing of cables to cut down on expenses and clutter. (C) You have .... 17. ............. increase the accuracy of a search by-fine-tuning the keywords in the search.
bsc previous papers for bank po - Keyword Stats
www.webstatschecker.com/.../keyword/bsc_previous_papers_f...Keyword Suggestions for: bsc previous papers for bank po ... jbigdeal.com, Bank PO Question Papers 2011-2012 Previous Year Probationary, 16, Backlinks to ... bsccareer.com, About Us - Banking Services Chronicle | BSC | India's No.
sbi bank po solved exam papers in english - Keyword Stats
www.webstatschecker.com/.../keyword/sbi_bank_po_solved_e...Keyword Suggestions for: sbi bank po solved exam papers in english ... jagranjosh.com, SBI (Associate Banks) PO Practice Question Papers 2011 .... findpdfbooks.com, PDF ebooks download about: state bank po exam question papers, 71 ...
Bank Po Exam Question Papers With Answers Pdf at Website Informer
website.informer.com/.../Bank_Po_Exam_Question_Papers_W...Search for domain or keyword: Bank Po Exam Question Papers With Answers Pdf was used to find: ... Go4banking - A perfect place to get information about Jobs in banking, study material, test papers, syllabus & study tips for bank clerical ...
Kotak Mahindra Bank Previous Exam Question Papers at Website ...
website.informer.com/.../Kotak_Mahindra_Bank_Previous_Ex...ShareSearch for domain or keyword: ... Bank PO Exam Question Papers Bank PO Solved Question Papers Allahabad Bank ICICI Bank State Bank SBI Bank ... Additional websites, related to Kotak Mahindra Bank Previous Exam Question Papers: ...
Please help in making me aware with the latest changes in Bank PO Syllabus and examination pattern. Thanks.
ReplyDelete